Ελληνική σαλάτα σε stick 

Ελληνική σαλάτα σε stick

Μία διαφορετική εκδοχή της ελληνικής σαλάτας σας παρουσιάζουμε σήμερα!! Η ελληνική σαλάτα σε stick μας δίνει τη δυνατότητα μίας finger εκδοχής. Μπορούμε να την σερβίρουμε είτε σε ένα όρθιο κοκτέιλ μενού είτε ως ορεκτικό ή ως σαλάτα μετά το κυρίως σε ένα ”gala menu”.

Καταλαβαίνουμε ότι, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα ισορροπημένο οπτικό αποτέλεσμα θα πρέπει τα κοψίματα των λαχανικών να είναι ισομετρικά. Αυτό μπορεί να γίνει στο κρεμμύδι, στο αγγούρι και στην πιπεριά. Για να πετύχουμε ένα σχήμα καρέ σε αυτά τα τρία λαχανικά θα πρέπει: για την πιπεριά, αρχικά να την κόψουμε σε τέταρτα και στη συνέχεια να την φιλετάρουμε. Αφότου φιλεταριστεί, είναι εύκολο να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Το κρεμμύδι έχει μία μικρή δυσκολία. Αρχικά το καθαρίζουμε και στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά την κάθε στρώση του. Αφότου γίνει αυτό, το κόβουμε σε σχήμα καρέ. Ανάλογα το μέγεθος του κρεμμυδιού πετυχαίνουμε και το ανάλογο σχήμα. Για το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια και εύκολα το κόβουμε καρέ.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ολόφρεσκα, χωρίς κανένα ίχνος ατέλειας.

Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι φέτα, με τη διαφορά ότι θα το παρουσιάσουμε σε κρεμώδη μορφή. Θα χρησιμοποιήσουμε παξιμάδια στα οποία θα τοποθετήσουμε από πάνω την κρέμα φέτας. Αντί για ντομάτα θα βάλουμε ντοματίνια. Οι ελιές θα είναι χωρίς κουκούτσι και κομμένες ροδέλα. Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι έξτρα παρθένο. Η κάπαρη θα δώσει το αλμυρό στοιχείο στο πιάτο.

Η ελληνική σαλάτα σε stick θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!!

Σχετικές Συνταγές