Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα

Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα

Μια διαφορετική προσέγγιση της χωριάτικης σαλάτας θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Θα την ονομάσουμε Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι διαφορετική από την κοινή χωριάτικη σαλάτα.

Από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι το πρώτο διαφορετικό στοιχείο είναι η ξινομυζήθρα, η οποία αντικαθιστά την αγαπημένη μας φέτα. Η ξινομυζήθρα θα δώσει μία διαφορετική γεύση στη σαλάτα σε σχέση με την παραδοσιακή φέτα.

Το επόμενο διαφορετικό στοιχείο είναι ο τρόπος κοπής των λαχανικών. Παρατηρούμε ότι τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, αγγούρι) είναι κομμένα σε σχήμα καρέ. Επίσης αντικαθιστούμε τις ντομάτες με ντοματίνια. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.

Το τρίτο στοιχείο είναι το παξιμάδι. Έχουμε προσθέσει παξιμάδια στη σαλάτα τα οποία πρώτα τα έχουμε μαρινάρει σε ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο. Στην μαρινάδα τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε πολύ ώρα γιατί θα μαλακώσουν και θα διαλυθούν. Μέσα στη μπασίνα όπου μαρινάρουμε τα παξιμάδια, θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (εκτός της ξινομυζήθρας). Θα τα ανακατέψουμε ώστε να μαριναριστούν και αυτά με τη σειρά τους.

Η Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα είναι ένα δροσερό πιάτο, το οποίο τρώγεται ευχάριστα το καλοκαίρι και όχι μόνο. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξινομυζήθρα, μπορείτε να βάλετε άλλα τυριά όπως φέτα, ανθότυρο, μανούρι κ.α.

Δείτε εδώ ακόμα ένα διαφορετικό στυλ Ελληνικής σαλάτας σε stick.

Σχετικές Συνταγές