Γρανίτα αγγούρι με τζίντζερ

Γρανίτα αγγούρι με τζίντζερ

Η γρανίτα αγγούρι με τζίντζερ είναι μία δροσερή μπάλα δυνατών γεύσεων. Μέσα σε αυτή την μπάλα, συγκρούονται αρμονικά το αγγούρι με το τζίντζερ και το δυόσμο. Σύμμαχός τους η ζάχαρη που δίνει την ανάλογη γλυκάδα και ενώνει τις γεύσεις των υπόλοιπων υλικών.

Η γρανίτα αγγούρι με τζίντζερ σερβίρεται είτε ως επιδόρπιο είτε ως σορμπέ

Για να φτιάξουμε λοιπόν τη γρανίτα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια συγκεκριμένα βήματα. Καθώς δεν είναι εφικτό να έχουν όλοι μηχανή για γρανίτες, ακολουθούμε πιο παραδοσιακές μεθόδους. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε καθαρίζοντας τα αγγούρια και βγάζοντάς τους τα σπόρια. Καθαρίζουμε και το τζίντζερ. Αφότου τα πολτοποιήσουμε θα τα ενσωματώσουμε με το σιρόπι ζάχαρης το οποίο το έχουμε αρωματίσει με φύλλα δυόσμου.

Μετά από αυτό το στάδιο ξεκινάνε οι παραδοσιακές μέθοδοι. Βάζουμε το υγρό μείγμα στην κατάψυξη και ανά 20 λεπτά το ανακατεύουμε είτε με ένα πιρούνι είτε με ένα φουέ. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν μικροί κρύσταλλοι και το μείγμα να μην παγώσει ολόκληρο. Αφότου ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, μπορούμε να τοποθετήσουμε την γρανίτα στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα παγώσει τόσο ώστε να μην μπορούμε να την σερβίρουμε.

Το τζίντζερ μπορεί να τροποποιηθεί στη συνταγή βάζοντας λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις.

Σχετικές Συνταγές