Γλώσσα ποσέ με τσιγαριαστά χόρτα είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Πρώτα απ’ όλα θα πούμε λίγα λόγια για τη μέθοδο ποσέ. Είναι μέθοδος μαγειρέματος η οποία χρησιμοποιείται σε τρόφιμα τα οποία είναι τρυφερά και θέλουν λίγο χρόνο για να βράσουν. Το υγρό στοιχείο που χρησιμοποιούμε για το ποσάρισμα του τροφίμου δεν ξεπερνά τα 2/3 του υλικού, δηλαδή δεν το καλύπτει. Τα πιο σύνηθες τρόφιμα που μαγειρεύουμε με αυτή τη μέθοδο είναι λεπτά ψάρια, το στήθος του κοτόπουλου, τρυφερά λαχανικά, οστρακοειδή και αυγά.
Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο μαγειρέματος ποσέ μπορείτε να δείτε εδώ.
Το ψάρι που επιλέξαμε για τη σημερινή μας συνταγή είναι η γλώσσα. Η γλώσσα είναι ένα επίπεδο ψάρι με λευκό εύγεστο κρέας.
Πως διαχειριζόμαστε τη γλώσσα;
Αρχικά αφαιρούμε το δέρμα τραβώντας το με το χέρι από την ουρά προς το κεφάλι. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο βγάζοντας τέσσερα λεπτά φιλέτα. Ξεπλένουμε τα φιλέτα με καθαρό νερό και προχωράμε ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής.
Για τα χόρτα επιλέγουμε αντίδια σε συνδυασμό με διάφορα μυρωδικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο και μάραθο.
Τέλος την γλώσσα ποσέ με τσιγαριαστά χόρτα θα την συνοδεύσουμε με μία φίνα σάλτσα ολλανδέζ τη συνταγή της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.
Comments are closed.