Γλώσσα γκρενομπλουά (sole grenobloise)

Γλώσσα γκρενομπλουά (sole grenobloise)

Η γλώσσα γκρενομπλουά (sole grenobloise) είναι μία συνέχεια του εκπληκτικού πιάτο ”γλώσσα μενιέρ”. Παρασκευάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που φτιάχνουμε τη γλώσσα μενιέρ με τη διαφορά ότι στη γλώσσα γκρενομπλουά προσθέτουμε ακόμα, κάπαρη και γαρνίρουμε με φιλέτα λεμονιού.

Όπως λοιπόν και στη γλώσσα μενιέρ έτσι και εδώ, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να φιλετάρουμε τη γλώσσα. Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο στη συγκεκριμένη παρασκευή. Η γλώσσα έχει διαφορετικό τρόπο φιλεταρίσματος σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια. Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσουμε το σκληρό της δέρμα. Αυτό γίνεται τραβώντας το, αφού πρώτα δημιουργήσουμε μία μικρή τομή στο κάτω μέρος της ουράς. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας από το μέσο του ψαριού και ακολουθώντας τα κόκκαλα αφαιρούμε τα δύο φιλέτα. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Αφότου φιλετάρουμε το ψάρι ξεκινάμε ακολουθώντας τη συνταγή. Δώστε μεγάλη προσοχή στο βούτυρο που θα ψήσετε τα φιλέτα της γλώσσας. Επειδή είναι ζωικό, περιέχει γάλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καίγεται σχετικά εύκολα στο τηγάνι. Μπορείτε να το αναμείξετε με λίγο ηλιέλαιο ώστε να μετριάσετε το κάψιμο.

Το έξτρα βούτυρο στο τέλος, το προσθέτουμε για να δέσει η σάλτσα που έχουμε δημιουργήσει. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε ένα σύνθετο βούτυρο που να περιέχει (μουστάρδα, σκόρδο, λεμονοθύμαρο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αμύγδαλα ψιλοκομένα) και με αυτό να δέσετε τη σάλτσα στο τέλος. Αυτό θα σας δώσει μία διαφορετική και ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές