Γλυκάδια στο φούρνο με ντυξέλ μανιταριών

Γλυκάδια στο φούρνο με ντυξέλ μανιταριών

Γλυκάδια στο φούρνο με ντυξέλ μανιταριών είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Γλυκάδια στο εμπόριο συναντάμε αρνίσια, μοσχαρίσια και χοιρινά. Η γεύση τους είναι πλούσια, χυμώδη με τρυφερή υφή.

Προτού τα μαγειρέψουμε πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μία διαδικασία. Ξεκινάμε μουλιάζοντας τα πρώτα σε κρύο νερό. Στη συνέχεια τα ζεματάμε για 2 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το βραστό νερό στη συνέχεια αφαιρούμε την εξωτερική τους μεμβράνη και τότε είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

Επιλέγουμε να τα μαγειρέψουμε στο φούρνο μαζί με λαχανικά τα οποία θα δώσουν μία ωραία γεύση στα γλυκάδια. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μιρεπουά λαχανικών αποτελούμενη από καρότο, σέλερι και κρεμμύδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα ταψί είτε μία γάστρα. Θα τοποθετήσουμε τα λαχανικά στο ταψί και θα βάλουμε από πάνω τα γλυκάδια. Λίγος ζωμός ή νερό θα βοηθήσει ώστε να δώσει υγρασία και να ψηθεί το φαγητό.

Τα γλυκάδια θα τα συνδυάσουμε με ένα ντυξέλ μανιταριών. Για να φτιάξουμε ντυξέλ μανιταριών θα χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια λευκά, κρεμμύδι, μαϊντανό και χυμό λεμονιού. Το ντυξέλ το κόβουμε πολύ ψιλοκομμένο και το μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι. Στο φαγητό το προσθέτουμε ως γαρνιτούρα κατά το σερβίρισμα.

Τα γλυκάδια στο φούρνο με ντυξέλ μανιταριών είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί κυρίως ως ορεκτικό χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κάποιο κανόνα.

Σχετικές Συνταγές