Γλυκάδια μπραιζέ

Γλυκάδια μπραιζέ

Η συνταγή μας σήμερα είναι ιδιαίτερη καθώς σας προτείνουμε να φτιάξετε γλυκάδια μπραιζέ!!

Τα γλυκάδια που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι αρνίσια, μοσχαρίσια και ενίοτε χοιρινά. Προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας. Ο θύμος αδένας στα νεαρά ζώα βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους. Στα ενήλικα ζώα τα γλυκάδια εξαφανίζονται και ο θύμος αδένας αντικαθίσταται από ινώδη ιστό.

Η γεύση τους είναι πλούσια με τρυφερή και χυμώδη υφή.

Η διαδικασία που ακολουθούμε προτού τα μαγειρέψουμε είναι η εξής. Αρχικά τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Πολλοί, τα μουλιάζουν και στο γάλα. Στη συνέχεια τα μπλανσάρουμε για 2 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη τους. Αφότου κρυώσουν είναι έτοιμα προς χρήση.

Οι τρόποι μαγειρέματος μπορεί να είναι πανέ, τηγανιτά, στη σχάρα, μπραιζέ στο φούρνο. Εμείς σήμερα επιλέξαμε να κάνουμε γλυκάδια μπραιζέ με μιρεπουά και ζωμό μόσχου. Θα χρησιμοποιήσουμε την κλασική μιρεπουά η οποία αποτελείται από κρεμμύδι, καρότο και σέλερι. Τα γλυκάδια θα τα τοποθετήσουμε πάνω στη μιρεπουά και θα προσθέσουμε το ζωμό μόσχου. Τη μιρεπουά μπορούμε είτε να την σοτάρουμε είτε όχι. Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε και μπουκέ γαρνί. Το μπουκέ γαρνί είναι ένα σύνολο αρωματικών βοτάνων τα οποία τυλίγουμε με το εξωτερικό μέρος του πράσου και δένουμε με σπάγκο.

Το μαγείρεμα του φαγητού ξεκινάει στην εστία σε κατσαρόλα και ολοκληρώνεται στο φούρνο σκεπασμένο με καπάκι.

Σχετικές Συνταγές