Το γκουακαμόλε είναι μία μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Εκτός από σάλτσα χρησιμοποιείται σαν spread για επάλειψη κυρίως σε τορτίγιες αλλά και σαν ντιπ μαζί με νάτσος.
Η ιστορία της σάλτσας χρονολογείται από το 16° αιώνα και την εποχή των Αζτέκων.
Κατά την παρασκευή του γκουακαμόλε θα πρέπει να προσέξετε γιατί το αβοκάντο μαυρίζει εύκολα. Γι’ αυτόν το λόγο στίβουμε λεμόνι σε νερό και βάζουμε εκεί τα καθαρισμένα αβοκάντο.
Η πολτοποίηση γίνεται σε γουδί ή σε μούλτι για τους πιο σύγχρονους. Το παραδοσιακό γουδί των μεξικάνων ονομάζεται molcajete.
Comments are closed.