Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Ξεκινήσαμε από τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, πήγαμε στα γιουβαρλάκια με κάρυ και τώρα σας παρουσιάζουμε τα γιουβαρλάκια κοκκινιστά. Ποιος άραγε να ξέρει πόσοι άλλοι συνδυασμοί θα προκύψουν; Ο χρόνος θα δείξει!!

Το μείγμα για να φτιάξουμε γιουβαρλάκια κοκκινιστά δεν διαφέρει σε σχέση με τα άλλα. Ο κιμάς που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ο μοσχαρίσιος. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο χοιρινό. Το ρύζι και εδώ παραμένει το γλασσέ. Το μυρωδικό που χρησιμοποιούμε είναι ο άνηθος. Εδώ μπορείτε να κάνετε μία μικρή αλλαγή και να χρησιμοποιήσετε αντί για άνηθο, μαϊντανό.

Βάζουμε τον κιμά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Καθώς ζυμώνουμε ενδέχεται να χρειαστεί λίγο νερό το μείγμα. Το νερό βοηθά ώστε το γιουβαρλάκι καθώς θα μαγειρευτεί να είναι αφράτο και μαλακό. Προσέξτε όμως γιατί περισσότερη ποσότητα νερού θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή του κιμά.

Πως διαχειριζόμαστε τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια;

Αφότου τα πλάσουμε θα τα περάσουμε από αλεύρι. Θα τα αλευρώσουμε καλά και στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν θα αφαιρέσουμε το έξτρα λάδι που ενδεχομένως να έχει και θα σβήσουμε με λευκό κρασί. Θα το αφήσουμε να ρεντουίρει και στη συνέχεια θα προσθέσουμε ντοματοχυμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πελτέ και ντομάτα κονκασέ. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει. Το αλεύρι θα βοηθήσει τη σάλτσα να ”δέσει”. Το αποτέλεσμα που θα έχετε θα σας ενθουσιάσει καθώς είναι πολύ γευστικό.

Σχετικές Συνταγές