Το γιουβέτσι κοτόπουλο είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στα ελληνικά νοικοκυριά. Μπορούμε να το φτιάξουμε στο φούρνο, σε ταψί ή σε γάστρα αλλά και στην κατσαρόλα.
Εκτός από γιουβέτσι κοτόπουλο μπορούμε να το φτιάξουμε με μοσχάρι, με αρνί, με θαλασσινά, κ.α. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές ή κάποιο άλλο λαχανικό.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όταν μαγειρεύουμε ένα γιουβέτσι είναι, το κριθαράκι να μην παραβράσει.
Για να πετύχουμε τον ιδανικό βρασμό στο κριθαράκι θα πρέπει να προσέξουμε
1ον Αν το γιουβέτσι σερβιριστεί αμέσως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα
2ον Αν δεν σερβιριστεί αμέσως, τότε θα πρέπει να το βγάλουμε από το φούρνο 5 λεπτά γρηγορότερα γιατί θα “τραβήξει”.
3ον Αν θέλουμε να το σερβίρουμε μετά από μία ώρα, θα πρέπει μόλις το βγάλουμε από το φούρνο να προσθέσουμε παγάκια ώστε να σταματήσουμε το βρασμό.
4ον Αν το γιουβέτσι είναι κατσαρόλας ισχύουν όλα τα παραπάνω αλλά με μεγαλύτερη προσοχή γιατί είναι πιο ευαίσθητο.
Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε τυρί τριμμένο. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε εκτός από πιάτο και σε πήλινο σκεύος.
Comments are closed.