Γιαουρτλού σουτζούκι

Γιαουρτλού με σουτζούκι

Γιαουρτλού με σουτζούκι θα φτιάξουμε και αξίζει να το δοκιμάσετε!!

Σας αρέσει το σουτζούκι; Ήρθε η στιγμή να το γευτείτε και με έναν άλλο τρόπο. Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με το σουτζούκι, τη σάλτσα ντομάτα και το φρέσκο βούτυρο έρχονται και απογειώνουν το πιάτο. Τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το σουμάχ και η γλυκιά πάπρικα.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την πάπρικα και τα είδη της.

Η διαδικασία για να φτιάξουμε γιαουρτλού με σουτζούκι είναι σχετικά εύκολη. Θα χρειαστούμε ένα σουτζούκι, δύο πίτες (δείτε εδώ τη συνταγή για χειροποίητες πίτες), μία σάλτσα ντομάτα αρωματισμένη με κρεμμύδι και πιπεριές πράσινες κέρατο, βούτυρο Κερκύρας, σουμάχ και πάπρικα γλυκιά.

Αρχικά θα φτιάξουμε τη σάλτσα ντομάτα σοτάροντας πρώτα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και πιπεριά πράσινη καρεδάκι. Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και την αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια κόβουμε το σουτζούκι σε ροδέλες και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε τις πίτες. Καλό είναι να τις ξεροψήσουμε γιατί θα μαλακώσουν με το γιαούρτι και τη σάλτσα ντομάτα.

Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι αλείφουμε στον πάτο λίγο γιαούρτι και προσθέτουμε από πάνω πίτες τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετούμε από πάνω το ψημένο σουτζούκι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα. Σκεπάζουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε από πάνω βούτυρο λιωμένο, γλυκιά πάπρικα και σουμάχ. Ψήνουμε στο φούρνο για 3 με 4 λεπτά.

Related Recipes