Γεμιστά

Γεμιστά

Γεμιστά, το καλοκαιρινό φαγητό των παιδικών μας χρόνων και όχι μόνο! Τα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό λόγω της εποχικότητας των πρώτων υλών. Συνήθως το φτιάχνουμε με ντομάτες και πιπεριές. Άλλα λαχανικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γέμισμα είναι τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και οι πολύχρωμες πιπεριές.

Εμείς σήμερα έχουμε επιλέξει ντομάτες, πιπεριές κόκκινες και κολοκυθάκια. Οι ντομάτες είναι η σταθερή αξία στα γεμιστά. Είναι αυτές που θα δώσουν τη γεύση καθώς χρησιμοποιούμε το εσωτερικό τους για να φτιάξουμε τη σύμβραση με το ρύζι. Επιλέγουμε ντομάτες μεγάλες και ώριμες. Θέλουμε να είναι γλυκές και ζουμερές. Για να αδειάσουμε τις ντομάτες υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος τρόπος είναι με ένα κουτάλι ενώ ο δεύτερος γίνεται με ένα μαχαίρι. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο επαγγελματικός. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε γρήγορο άδειασμα της ντομάτας χωρίς να της διαλύουμε τα τοιχώματα.

Οι πιπεριές που επιλέξαμε είναι οι κόκκινες οι οποίες είναι πιο γλυκές. Μικρές διαφορές θα είχαν και οι κίτρινες και οι πορτοκαλί σε αντίθεση με τις πράσινες όπου έχουν δυνατή και έντονη γεύση.

Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι το καρολίνα. Το ρύζι καρολίνα βράζει σχετικά εύκολα, κρατάει τη δομή του χωρίς να σπάει.

Ο δυόσμος είναι το αρωματικό βότανο που χαρακτηρίζει τα γεμιστά.

Σχετικές Συνταγές