Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Η γαριδομακαρονάδα είναι μία εύκολη συντάγη αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά τα βήματα που μας δίνονται στη μέθοδο παρασκευής.

Προτού ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη γαριδομακαρονάδα μας θα πρέπει να κάνουμε κάποιες προεργασίες. Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας τα κεφάλια και τις καρκάσες σε ένα μπολ. Αυτά θα μας χρειαστούν ώστε να φτιάξουμε τη σάλτσα μπίσκ. Θα χρειαστούμε επίσης σάλτσα ντομάτα (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντοματοχυμό). Από την στιγμή που έχουμε αυτές τις δύο σάλτσες, όλα τα άλλα γίνονται πιο εύκολα.

Για το βράσιμο των ζυμαρικών έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να τα βράσουμε σε άφθονο νερό και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη σάλτσα. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα βράσουμε κατευθείαν στη σάλτσα. Αν επιλέξουμε τη δεύτερη, τότε θα πρέπει να προβλέψουμε παραπάνω σάλτσα ώστε να μπορέσουν τα ζυμαρικά να βράσουν.

Ο χρόνος βρασίματος των ζυμαρικών εξαρτάται από τον κατασκευαστή και από το προσωπικό σας γούστο. Η συμβουλή μας είναι, το βράσιμο να είναι al dente. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά γίνονται πιο εύπεπτα.

Το βούτυρο το προσθέτουμε στο τέλος. Ο κύριως λόγος που το προσθέτουμε είναι για να δέσει τη σάλτσα (να την κάνει πιο πυκνή).

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο ψήσιμο της γαρίδας. Οι γαρίδες ψήνονται πολύ γρήγορα. Αφού πρώτα τις σοτάρουμε, στη συνέχεια τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις ξαναβάζουμε πάλι, στο τέλος μαζί με τα ζυμαρικά.

 

Σχετικές Συνταγές