Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι θα φτιάξουμε σήμερα με προσθήκη σάλτσας μπισκ για περισσότερη γεύση.

Θα παρατηρήσετε ότι στις περισσότερες συνταγές για γαρίδες σαγανάκι, η γαρίδα είναι με το κεφάλι. Εμείς επιλέγουμε να καθαρίσουμε τελείως τις γαρίδες από τις καρκάσσες τους. Δεν κρατάμε ούτε το κεφάλι. Δεν τα πετάμε όμως. Με τα κεφάλια και τις καρκάσσες θα φτιάξουμε μία σάλτσα μπισκ.

Η σάλτσα μπισκ μπορεί να γίνει από καρκάσσες γαρίδας ή καραβίδας ή καβουριού ή ακόμα και αστακού. Εμείς θα εκμεταλλευτούμε τις καρκάσσες από τις γαρίδες ώστε να φτιάξουμε μία σάλτσα μπισκ η οποία θα δώσει έξτρα γεύση στο σαγανάκι και θα κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Για να φτιάξουμε μία σάλτσα μπισκ σοτάρουμε τις καρκάσσες σε βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, κόκκους πιπέρι και φύλλο δάφνης. Σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Ο ζωμός που θα προκύψει θα έχει μία έντονη γεύση γαρίδας οι οποία θα δυναμώσει γευστικά το σαγανάκι.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε καθώς μαγειρεύουμε το σαγανάκι είναι να μην παραψήσουμε τις γαρίδες. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές τους και στη συνέχεια να τις αφαιρέσουμε από το τηγάνι και να συνεχίσουμε την διαδικασία της συνταγής. Την φέτα την προσθέτουμε στο τέλος σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια.

Σχετικές Συνταγές