Γαρίδες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Γαρίδες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Γαρίδες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος είναι η πρότασή μας για σήμερα και πιστεύουμε ότι θα σας εντυπωσιάσουμε από αυτόν τον συνδυασμό.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό το οποίο δέχεται προκλήσεις. Βέβαια ο συνδυασμός κοτόπουλου-γαρίδας δεν είναι καινούργιος. Υπάρχουν αρκετές συνταγές με συνδυασμό αυτών των δύο υλικών.

Εδώ μπορείτε να δείτε μία συνταγή με γαρίδα και κοτόπουλο σε φύλλο iceberg με κρέμα άνηθου.

Το εστραγκόν είναι ένα μυρωδικό που ταιριάζει απίστευτα με το κοτόπουλο και τις γαρίδες. Όλο αυτά βέβαια γίνονται ένα σύνολο με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος.

Δοκιμάστε να σβήσετε με λευκό ξηρό κρασί ή με σαμπανιζέ, ταιριάζει υπέροχα. Όσο πιο καλό είναι το κρασί τόσο πιο γευστικό θα είναι το φαγητό μας. Αφήνουμε το κρασί να ρεντουίρει ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη και να μείνει μόνο η γεύση του.

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο σοτάρισμα των υλικών. Το κοτόπουλο θέλει καλό σοτάρισμα ώστε να παραμείνει ζουμερό αλλά ταυτόχρονα να είναι και ψημένο. Οι γαρίδες θέλουν δυνατό και γρήγορο σοτάρισμα. Αν παραψηθούν θα σκληρύνουν και θα αφήσουν μία λαστιχένια υφή στο στόμα.

Οι γαρίδες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος ολοκληρώνονται με την προσθήκη της παρμεζάνας. Προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε εκτός εστίας. Σκοπός μας είναι να δώσουμε γεύση αλλά παράλληλα να δέσουμε και τη σάλτσα.

Σχετικές Συνταγές