Γαρίδες με κανταΐφι

Γαρίδες με κανταΐφι

Ένας διαφορετικός συνδυασμός γεύσεων έρχεται στο πιάτο μας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις γαρίδες με κανταΐφι!! Μία εύκολη συνταγή, πρωτότυπη και προπάντων γευστική.

Η απλή version αυτής της συνταγής είναι να απλά τυλίξουμε μία γαρίδα σε φύλλο κανταΐφι. Αυτό όμως θα χρειαστεί λίγη βοήθεια καθώς η γαρίδα δεν παίρνει κάποια ιδιαίτερη γεύση οπότε όλο το αποτέλεσμα θα είναι μέτριο. Άρα πρέπει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που θα κάνει το όλο πιάτο πολύ γευστικό. Μα φυσικά να μαρινάρουμε την γαρίδα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να παρασκευάσουμε τη μαρινάδα είναι: μουστάρδα, σκόνη τζίντζερ, λίγο ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά εκεί και στη συνέχεια τις τυλίγουμε με το φύλλο κανταΐφι.

Άλλη μία επιλογή μαριναρίσματος είναι το pesto sauce.

Πως διαχειριζόμαστε το φύλλο κανταΐφι;

Αφότου το βγάλουμε από την συσκευασία θα πρέπει να το δουλέψουμε γρήγορα ώστε να μην ξεραθεί. Αρχικά το ”ξάνουμε”. Πως γίνεται αυτό; Τραβάμε ανάποδα τα φύλλα του κανταΐφι μπερδεύοντάς τα και δημιουργώντας λεπτές λωρίδες. Έχουμε λιωμένο βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα κανταΐφι. Μπορούμε επίσης να τα βουτυρώσουμε και την ώρα που τα ”ξάνουμε”.

Για το ψήσιμό τους έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε είτε να τα βάλουμε στο φούρνο είτε να τα τηγανίσουμε. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι ο φούρνος όπου και θα ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Σχετικές Συνταγές