Γαρίδες μενιέρ με βούτυρο νουαζέτ

Γαρίδες μενιέρ με βούτυρο νουαζέτ

Θέλετε κάτι γρήγορο, εντυπωσιακό, γευστικό αλλά και διαφορετικό; Σας προτείνουμε να φτιάξετε γαρίδες μενιέρ με βούτυρο νουαζέτ!!!

Όταν μιλάμε για μενιέρ θα πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι ένας συνδυασμός βούτυρου με χυμό λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Όλα αυτά τα χρόνια, ένα είναι το βασικό υλικό που ταιριάζει απόλυτα με αυτό το βούτυρο και αυτό είναι το ψάρι ”γλώσσα”. Η παρασκευή του φαγητού ονομάζεται γλώσσα μενιέρ και η συνταγή είναι παγκοσμίως γνωστή.

Τη συνταγή για γλώσσα μενιέρ μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Εμείς σήμερα έχουμε αλλάξει λίγο τη βασική συνταγή πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία. Η πρώτη αλλαγή που έχουμε κάνει είναι το βασικό υλικό όπου αντί για ψάρι γλώσσα χρησιμοποιούμε γαρίδες. Επιλέξαμε την γαρίδα να την καθαρίσουμε τελείως αφαιρώντας και το κεφάλι της ώστε να είναι πιο εύκολη η κατανάλωσή της. Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το βούτυρο. Χρησιμοποιήσαμε βούτυρο νουαζέτ. Το βούτυρο νουαζέτ είναι ένα βούτυρο το οποίο το δημιουργούμε από το χαμηλό βρασμό ενός βουτύρου γάλακτος. Αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό είναι το χρώμα του και η γεύση του η οποία θυμίζει φουντούκι.

Οι γαρίδες μενιέρ με βούτυρο νουαζέτ θέλουν μεγάλη προσοχή στο σοτάρισμα. Ο χρόνος σοταρίσματος θα πρέπει να είναι ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Μην τις σοτάρετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.

Σχετικές Συνταγές