Οι γαρίδες γιουβέτσι είναι ένα υπέροχο πιάτο με γεμάτη γεύση!!
Ποια είναι η προέλευσή αυτού του πιάτου;
Η προέλευσή του δεν είναι σαφής, αλλά υπάρχουν διάφορες θεωρίες.
Μια θεωρία υποστηρίζει ότι οι γαρίδες γιουβέτσι προέρχονται από την Ιταλία.
Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν γαρίδες και ζυμαρικά, και είναι πιθανό να είχαν φτιάξει μια παρόμοια συνταγή.
Οι γαρίδες προστέθηκαν στο πιάτο αργότερα, όταν οι Έλληνες άρχισαν να εισάγουν γαρίδες από την Ιταλία.
Η πρώτη αναφορά στις γαρίδες γιουβέτσι σε γραπτή πηγή γίνεται το 1930, σε ένα βιβλίο μαγειρικής του Νίκου Τσελεμεντέ. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια συνταγή για γιουβέτσι γαρίδας που είναι πολύ παρόμοια με τη σημερινή συνταγή.
Στο σήμερα, το γιουβέτσι γαρίδας έχει γίνει ένα δημοφιλές πιάτο στην Ελλάδα. Σερβίρεται συνήθως ως κυρίως γεύμα, αλλά μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό.
Είναι ένα πιάτο νόστιμο, χορταστικό και πολύ αγαπητό από πολύ κόσμο.
Για να έχετε όμως ένα πετυχημένο αποτέλεσμα θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε ζωμό από τα κεφάλια και τις καρκάσες της γαρίδας, ζωμό (μπισκ). Δείτε εδώ τη συνταγή για την μπισκ.
Δοκιμάστε να φτιάξετε το γιουβέτσι με γαρίδα και στο τέλος να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό. Ταιριάζει πολύ ο φρέσκος βασιλικός, ο μαϊντανός και ο δυόσμος παρόλο που έχει αρκετά έντονο άρωμα.
Αν θέλετε μία πιο extreme πινελιά, δοκιμάστε να ρίξετε 2 σταγόνες λάδι τρούφας ή προσθέστε λίγο μαύρο σκόρδο!!
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί