Γαρίδα και κοτόπουλο σε φύλλο iceberg με κρέμα άνηθου

Γαρίδα και κοτόπουλο σε φύλλο iceberg με κρέμα άνηθου

Η σημερινή συνταγή έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα δουλέψουμε με δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Η πρότασή μας για σήμερα είναι γαρίδα και κοτόπουλο σε φύλλο iceberg. Ναι καλά διαβάσατε, και όλα αυτά σε συνδυασμό με μία κρέμα άνηθου.

Πάμε σιγά-σιγά να αναλύσουμε την συνταγή για γαρίδα και κοτόπουλο σε φύλλο iceberg.

Ξεκινάμε πρώτα με το μπλανσάρισμα των φύλλων του iceberg. Το μπλανσάρισμα είναι το ζεμάτισμα που κάνουμε σε ένα υλικό μέσα σε υγρό στοιχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να μαλακώσουν τα φύλλα iceberg ώστε να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε χωρίς να σπάσουν. Σημαντικό είναι μετά το μπλανσάρισμα να κρυώσουμε το υλικό ώστε να σταματήσει άμεσα ο βρασμός του. Επίσης με το πάγωμα διατηρείται και το χρώμα του.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο μπλανσίρ μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα δύο βασικά υλικά της γέμισης είναι η γαρίδα και το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε καλά της γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και τις καρκάσες. Βγάζουμε και το εντεράκι και τις ψιλοκόβουμε. Το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι στήθος χωρίς κόκκαλο. Θα το κόψουμε σε ένα πολύ μικρό καρεδάκι. Δώστε προσοχή στο σοτάρισμα αυτών των δύο υλικών. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα σοτάρισμα γιατί θα ”στεγνώσουν”.

Εκτός από τα δύο βασικά υλικά, σημαντικό ρόλο στη συνταγή παίζει το εστραγκόν που θα αρωματίσει την παρασκευή μας αλλά και η παρμεζάνα η οποία θα δέσει τη σάλτσα και θα της δώσει και γεύση.

Για την κρέμα άνηθου θα χρειαστεί πρώτα να φτιάξουμε λάδι άνηθου τη συνταγή του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές