Γαλλική ομελέτα (french omelet)

Γαλλική ομελέτα (french omelet)

Η γαλλική ομελέτα (french omelet) μας δείχνει την υπεροχή της, με την απλότητα της. Θέλετε λοιπόν κάτι διαφορετικό για το πρωινό σας; Κάτι που θα είναι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο; Η γαλλική ομελέτα είναι η σωστή επιλογή.

Πως όμως την φτιάχνουμε και ποιες είναι οι διαφορές της σε σχέση με την δική μας ομελέτα;

Για να φτιάξουμε μία γαλλική ομελέτα χρειαζόμαστε μόνο αυγά, βούτυρο και ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Αφότου σπάσουμε και χτυπήσουμε τα αυγά σε μία μπασίνα τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε λιώσει βούτυρο. Με έναν αυγοδάρτη ή με μία σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια τα αυγά μέσα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα σώμα. Εδώ θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή!!! Δεν θέλουμε να γίνουν σκράμπλ. Όταν αποκτήσουν σώμα τυλίγουμε σε σχήμα πούρου και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Οι διαφορές που έχουν με την κοινή ομελέτα είναι ότι η γαλλική είναι πολύ ζουμερή στο εσωτερικό της καθώς ψήνεται μόνο από την μία πλευρά και για πολύ λιγότερο χρόνο. Επίσης το χρώμα της γαλλικής ομελέτας στο εξωτερικό της είναι ένα απαλό κίτρινο.

Μια κλασική γαλλική ομελέτα (french omelet) δεν έχει γέμιση. Μερικές φορές ψιλοκομμένα βότανα όπως εστραγκόν, μαϊντανός ή σχοινόπρασο ανακατεύονται στα αυγά. Η ομελέτα αυτή ονομάζεται με εκλεκτά βότανα.

Αν παρόλα αυτά θέλετε να προσθέσετε κάποιο υλικό δοκιμάστε γαλοπούλα με τυρί ή baby σπανάκι με γραβιέρα.

Σχετικές Συνταγές