Γαλλικές πατάτες με θυμάρι και ντεμι γκλας

Γαλλικές πατάτες με θυμάρι και ντεμι γκλας

Γαλλικές πατάτες με θυμάρι και ντεμι γκλας…..η τέλεια γαρνιτούρα για ένα μοσχαρίσιο φιλέτο!!!

Τις γαλλικές πατάτες μπορούμε να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα αρκεί πρώτα να τις έχουμε πλύνει καλά. Αφότου λοιπόν τις καθαρίσουμε τις κόβουμε είτε στη μέση είτε στα τρία. Προσπαθούμε τα κομμάτια να είναι πανομοιότυπα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Έχουμε έτοιμη σάλτσα ντεμι γκλας την οποία προσθέτουμε στις πατάτες καλύπτοντας τες περίπου στα 2/3. Η προσθήκη φρέσκου θυμαριού αφήνει χαρακτηριστικά το άρωμα του ενώ το βούτυρο γάλακτος προσθέτει την ανάλογη γεύση.

Καλύπτουμε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε. Αφότου ψηθούν έχουμε δύο επιλογές διαχείρισης. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο και να τις αφήσουμε 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ή να τις κρατήσουμε μέσα στο ταψάκι και όταν τις χρειαστούμε να τις περάσουμε στο τηγάνι με βούτυρο κλαριφιέ δίνοντας τους ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Οι γαλλικές πατάτες με θυμάρι και ντεμι γκλας είναι γαρνιτούρα που εκτός από μοσχαρίσιο φιλέτο μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιοδήποτε καλό πιάτο. Μπορεί να συνοδεύσει κρέατα και ψάρια saute ή σχάρας.

Αν δεν σας αρέσει το θυμάρι ή θέλετε να πειραματιστείτε με άλλα μυρωδικά μπορείτε να δοκιμάσετε το δεντρολίβανο, τη δάφνη κ.α. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα, κρεμμύδι, σκόρδο ή ακόμα και έναν πιο ελαφρύ ζωμό όπως για παράδειγμα, ζωμό κοτόπουλου.

Μία διαφορετική πρόταση για γαλλικές πατάτες στο φούρνο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές