Γαλατόπιτα με ξύσμα πορτοκαλιού είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Έχουμε ξαναφτιάξει γαλατόπιτα στο παρελθόν και η συνταγή που σας προτείνουμε είναι παρόμοια. Η αλλαγή που έχουμε κάνει είναι η προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού και η προσθήκη ζάχαρης την οποία και καραμελώνουμε όπως ακριβώς και στην creme brulle.
Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται σχετικά εύκολα. Αρχικά η διαδικασία ξεκινάει από την κατσαρόλα και στη συνέχεια το γλυκό ψήνεται στο φούρνο. Θέλει αρκετή προσοχή να μην παραβράσει στην κατσαρόλα και μεγάλη προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά καθώς τα ρίχνουμε μέσα.
Το ξύσμα πορτοκαλιού θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα και μία ωραία γεύση. Βοηθάει επίσης ώστε να μην μυρίζει το μείγμα ”αβγουλίλα”.
Η γαλατόπιτα σερβίρεται συνήθως κρύα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αυτό που θα κάνουμε εμείς σήμερα είναι να την καραμελώσουμε. Αφότου ολοκληρωθεί το ψήσιμο της γαλατόπιτας, θα την αφήσουμε να κρυώσει ώστε να δέσει καλά. Στη συνέχεια θα καλύψουμε την επιφάνεια της με καστανή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο θα την κάψουμε προσεκτικά. Με το φλόγιστρο κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να αποφύγουμε το μαύρισμα της ζάχαρης.
Η γαλατόπιτα με ξύσμα πορτοκαλιού είναι ένα εύκολο και γευστικό γλυκό το οποίο μπορείτε να το σερβίρετε είτε σκέτο, μόνο του είτε με τη συνοδεία κάποιας σάλτσας (για παράδειγμα σάλτσα φράουλας, πορτοκαλιού, καραμέλας, σοκολάτας και άλλα).
Comments are closed.