Γαλατόπιτα ή Γαλόπιτα

Γαλατόπιτα ή Γαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η γαλατόπιτα ή γαλόπιτα όπως κάποιοι την λένε είναι ένα γλυκό γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο. Η γεύση πλησιάζει πολύ την κρέμα από το γαλακτομπούρεκο με τη διαφορά ότι η κρέμα της γαλατόπιτας έχει περισσότερη γεύση γάλατος.

Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι χωρίς φύλλο.

Στα Γιάννενα την φτιάχνουν με φύλλο κρούστας

Πως όμως εφευρέθηκε η γαλατόπιτα;

Σε περιοχές με μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, η παραγωγή κάλυπτε της ανάγκες της οικογένειας. Οι γυναίκες έπρεπε να εφεύρουν τρόπους ώστε να αξιοποιήσουν το περισσευούμενο γάλα. Ένας τρόπος ήταν η γαλατόπιτα.

Εκτός από σκέτη, μπορείτε να την σερβιρέτε με μαρμελάδα φράουλα όπως εμείς σήμερα ή με μαρμελάδα ντομάτα ή με κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Related Recipes