Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα φαγητό Ελληνικό, άρτια συνδεδεμένο με την παράδοσή μας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να μαγειρέψουμε τους γίγαντες. Κάποιες φορές τους κάνουμε πικάντικους, άλλες φορές επιλέγουμε να προσθέσουμε λουκάνικο, σύγκλινο, απάκι ή νούμπουλο ώστε να τους δώσουμε μία άλλη νότα γεύσης. Όποιον τρόπο και αν διαλέξουμε το αποτέλεσμα θα είναι πάντα γευστικό.

Οι φημισμένοι και για πολλούς οι καλύτεροι γίγαντες, είναι αυτοί των Πρεσπών καθώς βγάζουν μία βουτυράτη γεύση

Όπως σε όλα τα όσπρια έτσι και στους γίγαντες αφότου τους μουλιάσουμε θα πρέπει να πετάξουμε το νερό και να τους βράσουμε σε νέο. Βέβαια, αν ρωτήσετε αυτούς που τους καλλιεργούν, θα σας πουν ότι το νερό δεν το πετάμε αλλά το χρησιμοποιούμε και στο βράσιμο αλλά και στο φούρνο μετέπειτα. Ανατρεπτικό θα έλεγα γιατί τόσα χρόνια γνωρίζαμε ότι πρέπει να το πετάμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνουμε τη γεύση. Αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να έχετε πλύνει καλά τους γίγαντες και στη συνέχεια να τους μουλιάσετε.

Καθώς θα βράζουν οι γίγαντες ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σύμβραση. Σύμβραση ονομάζεται το μαγειρεμένο περιεχόμενο που θα βάλετε μαζί με τους γίγαντες στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πιο νόστιμο το φαγητό.

Αφότου βάλουμε στο φούρνο τους γίγαντες τους αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να αποκτήσουν μία τραγανή υφή.

Σχετικές Συνταγές