Οι γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι είναι ένα φαγητό που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να φτιάξετε!!
Είναι ένα θρεπτικό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τα πλούσια σε πρωτεΐνες φασόλια με το πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες σπανάκι. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργεί ένα πιάτο που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά παρέχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από βασικά θρεπτικά συστατικά.
Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε φασόλια γίγαντες, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης και άλλα είδη φασολιών όπως μαύρα φασόλια, φασόλια λευκά, φασόλια χάντρες ή ακόμα και ρεβύθια.
Όπως τα περισσότερα φασόλια έτσι και τους γίγαντες καλό είναι να τους κάνουμε ένα πρώτο βράσιμο και στη συνέχεια να αλλάζουμε το νερό. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ένα πιο εύπεπτο φαγητό.
Το σπανάκι που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκο και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι πρώτα να το μαράνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με αρωματικά και στη συνέχεια να το προσθέσουμε στους γίγαντες.
Το μικρό μυστικό που θα απογειώσει το φαγητό μας είναι η καπνιστή πάπρικα. Την προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Θα τοποθετήσουμε το ταψί στο φούρνο και θα ψήσουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Οι γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι θα ικανοποιήσουν σίγουρα τους γευστικούς σας κάλυκες και παράλληλα θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας.
Comments are closed.