Βραχάκια ομελέτας με κρουτόν

Βραχάκια ομελέτας με κρουτόν

Τα βραχάκια ομελέτας με κρουτόν ήταν μία έμπνευση της στιγμής.

Καθώς ψηνόταν η ομελέτα από την μία πλευρά, ένας λανθασμένος χειρισμός κατά το γύρισμα της στάθηκε ικανός για να την σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Η εμφάνιση, σίγουρα δεν είναι ωραία σε μια ομελέτα όταν έχει σπάσει σε κομμάτια. Αυτό βέβαια μέχρι σήμερα γιατί με την προσθήκη ψημένου ψωμιού και τραγανού μπέικον σας παρουσιάζουμε τα βραχάκια ομελέτας με κρουτόν.

Η συνταγή της ομελέτας δεν αλλάζει, ίσως μόνο αν θέλετε να βάλετε κάποια αυγά παραπάνω ώστε να έχετε μεγαλύτερη ποσότητα. Από εκεί και έπειτα ότι υλικό μπαίνει σε μια ομελέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εδώ. Τα ψωμάκια τα σοτάρουμε στο βούτυρο όπως κάνουμε τα κρουτόν. Επιλέγουμε ένα γευστικό ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και το κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Το μαρινάρουμε με αλάτι και πάπρικα γλυκιά και το ψήνουμε με βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Η έξτρα προσθήκη είναι τα ψημένα κομματάκια του μπέικον. Προμηθευτείτε ολόκληρο κομμάτι μπέικον ώστε να έχετε τη δυνατότητα να το κόψετε εσείς όπως θέλετε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε μικρά καρεδάκια ή λεπτές λωρίδες (ζουλιέν). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα κομμάτια του μπέικον αφήνοντάς τα να βγάλουν όλο το παραπανίσιο λίπος ώστε να γίνουν πιο τραγανά και πιο ”ελαφριά”.

Ενώστε την ομελέτα, τα κρουτόν και το ψημένο μπέικον και ανακατέψτε τα προσεκτικά. Σερβίρετε τα με φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε μορφή πενάκι.

Σχετικές Συνταγές