Βιτέλο Τονάτο (vitelo tonato)

Βιτέλο Τονάτο (vitelo tonato)

Το Βιτέλο Τονάτο (vitelo tonato) είναι ένα Ιταλικό καλοκαιρινό πιάτο.

Με καταγωγή από το Πιεμόντε, το Βιτέλο Τονάτο είναι ένας συνδυασμός στεριάς και θάλασσας με έντονο το όξινο στοιχείο. Δίνεται ως κύριο πιάτο και όχι όπως όλοι θα περιμέναμε σαν πρώτο ή σαν ορεκτικό. Επίσης σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου (ούτε κρύο ούτε ζεστό).

Η επιλογή του κρέατος είναι εξίσου σημαντική. Η βασική συνταγή είναι με νουά μόσχου όμως εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε με μοσχαρίσια σπαλομύτα. Η διαφορά είναι τεράστια. Η σπαλομύτα είναι ένας κρέας πολύ πιο τρυφερό από το νουά. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε πως η σπαλομύτα θέλει λιγότερο χρόνο βρασίματος σε σχέση με το νουά. Άρα, χρησιμοποιώντας σπαλομύτα θα πρέπει το κρέας να βράσει για 1 1/2 ώρα. Το νουά θα χρειαστεί σίγουρα 2 ώρες.

Το Βιτέλο Τονάτο (vitelo tonato) είναι ένα πιάτο που θέλει αρκετό χρόνο ώστε να παντρευτούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Συνήθως το φτιάχνουμε από την προηγούμενη και το σερβίρουμε την επομένη. Δώστε λοιπόν χρόνο σε αυτό το ιδιαίτερο πιάτο ώστε να ελευθερωθούν όλα τα στοιχεία του, η οξύτητα του λεμονιού, η αλμύρα της κάπαρης και η γεύση του κρέατος.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές