Βελουτέ Κοτόπουλο (chicken veloute soup)

Βελουτέ Κοτόπουλο (chicken veloute soup)

Η σούπα Βελουτέ Κοτόπουλο (chicken veloute soup) είναι η μία από τις πιο βασικές σούπες. Η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη αρκεί να γνωρίζουμε να κάνουμε το ρου, όπως επίσης και το φον κοτόπουλο. Θα παρατηρήσετε ότι στο ρου προτείνουμε το βούτυρο με το αλεύρι να έχουν την ίδια ποσότητα. Σας συμβουλεύουμε να βάλετε λίγο παραπάνω βούτυρο σε σχέση με το αλεύρι. Το αποτέλεσμα του ρου θα είναι πιο βουτυράτο και της σούπας η υφή θα είναι πιο φίνα. Το φον κοτόπουλο που θα χρειαστούμε θέλουμε να είναι ανοιχτόχρωμο. Όσο καλύτερο ζωμό έχουμε τόσο πιο δυνατή και γευστική θα είναι η σούπα μας.

Αφότου βράσει περνάμε τη σούπα από σινουά ή εταμίν και για πιο λεπτή υφή την περνάμε από τουλπάνι. Αν επιλέξετε να την περάσετε και από τουλπάνι θα χρειαστείτε χρόνο και αρκετή υπομονή καθώς θα ρέει αρκετά αργά. Βέβαια το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μην ξεχάσετε να ξαναβάλετε τη σούπα στην κατσαρόλα, να της δώσετε άλλο ένα σύντομο βράσιμο και να ρυθμίσετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Τέλος ολοκληρώνουμε τη σούπα βελουτέ κοτόπουλο (chicken veloute soup) με την προσθήκη λιεζόν φινάλ το οποίο θα δώσει γεύση και χρώμα. Το λιεζόν φινάλ αποτελείται από κρόκο αυγού και κρέμα γάλακτος.

Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε καρεδάκια από βρασμένο κοτόπουλο και να γαρνίρουμε με κρουτόν.

Σχετικές Συνταγές