Αφράτο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα

Αφράτο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα

Αφράτο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα είναι η γλυκιά πρότασή μας για σήμερα. Το συγκεκριμένο γλυκό προορίζεται για τους λάτρεις του γάλακτος. Καθώς περιέχει έναν συνδυασμό διαφορετικών παραγώγων γάλακτος, καταλαβαίνουμε ότι η γεύση που υπερισχύει είναι αυτή.

Αναλύοντας λίγο τη συνταγή που ακολουθεί παρακάτω θα μιλήσουμε αρχικά για τη μαρέγκα. Τα ασπράδια αυγών μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή.

Πως καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλει άλλο χτύπημα η μαρέγκα;

Καθώς χτυπάμε τα ασπράδια παρατηρούμε ότι σφίγγουν. Αν γυρίσουμε προσεχτικά το μπολ και δεν κουνηθεί (χυθεί) η μαρέγκα, τότε είναι έτοιμη.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι μέσα στη μαρέγκα. Εδώ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Πλέον παύουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός και το κάνουμε με μία μαρίζ. Πάλι όμως θέλει προσοχή!! Οι κινήσεις που κάνουμε με τη μαρίζ είναι αργές, κυκλικές και περιστροφικές. Ο λόγος που πρέπει να είμαστε τόσο προσεχτικοί είναι γιατί λάθος χειρισμός θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μαρέγκα με αποτέλεσμα το γλυκό να μην έχει όγκο.

Το μείγμα της κατσαρόλας το οποίο και θα ρίξουμε στο γλυκό αφότου ψηθεί είναι για να δώσει έξτρα όγκο στο γλυκό, να είναι αφράτο και για να του δώσει γεύση.

Τέλος, για να ολοκληρωθεί το αφράτο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα χρειάζεται μία γευστική επικάλυψη. Για την επικάλυψη χρησιμοποιούμε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Το βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να το ζεστάνουμε ελαφρώς ώστε να μπορέσει να καλύψει ομοιόμορφα όλο το γλυκό.

Σχετικές Συνταγές