Αυγό ποσέ με σάλτσα ολλανδέζ, κρέμα αβοκάντο και φρυγανισμένο προσούτο είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Το αυγό με το αβοκάντο ταιριάζει απόλυτα, τα συνδυάζουμε και με μία κρεμώδη σάλτσα βουτύρου και απογειώνουμε το πιάτο μας.
Αυτό το πιάτο για να το φτιάξουμε θα πρέπει να το χωρίσουμε σε στάδια. Αρχικά θα φρυγανίσουμε το προσούτο το οποίο θα πρέπει να στεγνώσει ώστε να γίνει crispy. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το αυγό. Για να το ποσάρουμε υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Μπορούμε να το κάνουμε με την παραδοσιακή μέθοδο χρησιμοποιώντας ένα κατσαρολάκι με νερό, λίγο ξύδι και δημιουργώντας μία μικρή δίνη και στη συνέχεια να ποσάρουμε το αυγό. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην μας διαχωριστεί το ασπράδι από τον κρόκο. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο ασφαλής. Τοποθετούμε το αυγό σε μία λαδωμένη μεμβράνη και το κλείνουμε ώστε να μην περάσει νερό μέσα. Στη συνέχεια το ποσάρουμε. Με αυτόν τον τρόπο το αυγό προστατεύεται από τη μεμβράνη και δεν χάνει τη συνοχή του. Με αυτήν τη μέθοδο χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ποσαρίσματος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτιάξουμε αυγά ποσέ τους οποίους θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Η κρέμα αβοκάντο θα δημιουργήσει τη βάση για το αυγό. Θέλουμε να είναι έντονο το στοιχείο του αβοκάντο γι’ αυτό θα το σπάσουμε με ένα πιρούνι και θα του προσθέσουμε μόνο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμόνι.
Η σάλτσα ολλανδέζ είναι μία βασική σάλτσα της οποίας την συνταγή αλλά και άλλες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Το αυγό ποσέ με σάλτσα ολλανδέζ μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρωινό είτε ως brunch.
Comments are closed.