Στραπατσάδα με λουκάνικο και μπέικον

Αυγά σκραμπλ με ντομάτα, λουκάνικο και φέτα

Τι καλύτερο για πρωινό ξεκίνημα από αυγά σκραμπλ με ντομάτα, λουκάνικο και φέτα!!

Αν είχε παραπάνω ντομάτα, θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τη συνταγή και στραπατσάδα με λουκάνικο και φέτα.

Πως φτιάχνουμε αυγά σκραμπλ;

Τα αυγά σκραμπλ μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι σε μπαιν μαρί. Με αυτόν τον τρόπο τα αυγά αποκτούν μία πιο κρεμώδη σύσταση αλλά θέλουν περισσότερο χρόνο για να παρασκευαστούν. Ο δεύτερος τρόπος είναι στο τηγάνι. Με αυτόν τον τρόπο τα αυγά ψήνονται πολύ πιο γρήγορα με το μεγάλο τους όμως μειονέκτημα να είναι ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Εμείς εδώ επιλέγουμε να το κάνουμε στο τηγάνι και μπλέκουμε λίγο τη συνταγή των σκραμπλ με αυτή της στραπατσάδας (παρόλο που η ντομάτα είναι λιγότερη). Στην ουσία ξεκινάμε τη συνταγή όπως θα ξεκινούσαμε τη στραπατσάδα, βράζοντας την ντομάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα αυγά. Με αυτόν τον τρόπο και με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος στο τέλος πετυχαίνουμε ένα ζουμερό αποτέλεσμα χωρίς να στεγνώσουν τα αυγά.

Το βούτυρο γάλακτος στο τέλος θα δώσει το χαρακτηριστικό του άρωμα όπως βέβαια και το φρέσκο θυμάρι. Εκτός από θυμάρι μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκια ρίγανη.

Το λουκάνικο το κόβουμε καρεδάκι, το σοτάρουμε χωριστά και το προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τη φέτα. Προσέξτε την ποσότητα του αλατιού καθώς ενδέχεται η φέτα να είναι αλμυρή.

Τα αυγά σκραμπλ με ντομάτα, λουκάνικο και φέτα εκτός από το πρωινό μπορούν να σταθούν άνετα και σε ένα brunch.

Σχετικές Συνταγές