Τα αυγά ποσέ με τραγανή κρούστα είναι ένα υπέροχο φαγητό για να το σερβίρουμε σε πρωινά ή σε brunch. Είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο καθώς συνδυάζονται δύο διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος. Αρχικά ξεκινάμε παρασκευάζοντας το αυγό ποσέ και συνεχίζουμε τηγανίζοντάς το αφού πρώτα το κάνουμε πανέ α λα ανγκλαίζ. Είναι μία δύσκολη παρασκευή καθώς περιέχει τεχνικές που χρειάζονται εξειδίκευση.
Έτσι λοιπόν αφού φτιάξουμε το αυγό όπως θα δείτε παρακάτω στη συνταγή, το κρυώνουμε, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια το περνάμε από αλεύρι – αυγό – γαλέτα.
Θα πρέπει να προσέξουμε καθώς το πανάρουμε να μη σπάσει ο κρόκος του αυγού. Αφότου ολοκληρώσουμε το πανάρισμα, βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο και στη συνέχεια ξανακάνουμε πανέ αυτή τη φορά περνώντας το ήδη παναρισμένο αυγό μόνο από αυγό και γαλέτα. Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Για να έχουμε πετυχημένα αυγά ποσέ με τραγανή κρούστα θα πρέπει ο κρόκος να είναι ρευστός.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί