Αυγά μπένεντικτ (benedict)

Αυγά μπένεντικτ (benedict)

Τα αυγά μπένεντικτ (benedict) είναι μία Αμερικάνικη συνταγή που σερβίρεται σε πρωινά και σε brunch. Το βασικό υλικό είναι το αυγό το οποίο το κάνουμε ποσέ και με τη σάλτσα Ολλανδέζ να έρχεται και να το καλύπτει όμορφα από πάνω. Τα ψωμάκια που χρησιμοποιούμε είναι Αγγλικά mafins, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ψωμί του τοστ ή κάποιο άλλο ψωμί της αρεσκείας σας.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα αυγά μπένεντικτ έχουν κάνει την εμφάνιση τους με μεγάλη επιτυχία. Τα συναντάμε όλο και περισσότερο σε πρωινούς μπουφέδες και brunch πολλών εστιατορίων.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε το ποσάρισμα του αυγού. Καθώς κόβουμε το αυγό θα πρέπει να είναι ρευστός ο κρόκος και να ρέει στα υπόλοιπα υλικά του πιάτου. Η σάλτσα Ολλανδέζ θα πρέπει να είναι ρευστή και να καλύπτει ομοιόμορφα το αυγό.

Σε πολλές χώρες, στα αυγά μπένεντικτ (benedict) προστίθενται και κάποια άλλα υλικά όπως σπανάκι, σαλάμι chorizo, αβοκάντο, σολομό κ.α. Επίσης κάποια υλικά αντικαθίστανται με κάποια άλλα. Κάποια από αυτά είναι το καπνιστό χοιρινό και το ψωμάκι. Σε κάποιες συνταγές μπορεί να δείτε και αντικατάσταση της σάλτσας Ολλανδέζ με τη σάλτσα μπεσαμέλ να είναι αυτή που παίρνει τη θέση της.

Τα αυγά μπένεντικτ τα γαρνίρουμε συνήθως με γλυκιά πάπρικα και με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σχετικές Συνταγές