Αυγά με ντομάτα στο τηγάνι είναι η πρόταση της ημέρας!!
Τα αυγά με ντομάτα είναι ένα δημοφιλές πιάτο σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Είναι ένα απλό και νόστιμο φαγητό που μπορεί να παρασκευαστεί με λίγα υλικά. Είναι ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο και είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να παρασκευαστεί.
Για τη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ώριμες ντομάτες ή ντομάτες έτοιμες κονκασέ. Αυτό εξαρτάται από την εποχή όπου και επιλέγουμε αυτό που θα μας δώσει το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Ξεκινάμε πρώτα με ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ξερό κρεμμύδι το οποίο και σοτάρουμε μέχρι να ξανθίσει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την ντομάτα. Αν η ντομάτα είναι φρέσκια τότε την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια βγάζοντας τα σπόρια πρώτα. Αν είναι έτοιμη κονκασέ, την προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό. Αφότου βράσει η σάλτσα προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Ο χρόνος μαγειρέματος των αυγών θα εξαρτηθεί από το πως θέλουμε τα αυγά να είναι ψημένα (μελάτα, σφιχτά κτλ.).
Στο τέλος της συνταγής προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε. Τα αυγά με ντομάτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως μπαχαρικά (κίμινο, κουρκουμά, τζίντζερ, κ.α.), αρωματικά βότανα (κόλιανδρος, δυόσμος, κ.α.) και άλλα υλικά όπως πιπεριές, φέτα, λουκάνικο, καπνιστό χοιρινό κ.α.
Comments are closed.