Αυγά μάτια ή αυγά τηγανιτά όπως λανθασμένα τα ξέραμε τόσα χρόνια. Ναι είναι αλήθεια, άλλο αυγό μάτι και άλλο αυγό τηγανιτό.
Το τηγανιτό αυγό θέλει πολύ λάδι για να τηγανιστεί σε αντίθεση με το αυγό μάτι το οποίο χρειάζεται τόσο λάδι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Στη Γαλλία τα ονομάζουν Oeuf Sur Le Plat (αυγά συρ λε πλα) τα οποία μεταφράζονται αυγά στο πιάτο. Συνήθως τα παρασκευάζουν σε πλατό.
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τη μικρή αυτή παρεξήγηση, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Λίγο ελαιόλαδο, δύο αυγά, αλατάκι και πιπέρι και ένα διαχρονικό, παιδικό μας φαγητό είναι έτοιμο.
Συνηθίζεται να τα σερβίρουμε με τον κρόκο ρευστό. Αν εσείς επιθυμείτε πιο σφιχτό κρόκο, τότε καθώς ψήνεται, καλύψτε τον με λίγο από το καυτό ελαιόλαδο που υπάρχει στο τηγάνι. Γι’ αυτούς που τον θέλουν τελείως σφιχτό, μπορείτε να αναποδογυρίσετε προσεχτικά τα αυγά, ψήνοντάς τα και από την άλλη πλευρά.
Το αλάτι και το πιπέρι το αφήνουμε στον καθένα από σας ώστε να προσθέσετε όσο επιθυμείτε.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί