Αυγά α λα κοκ βραστά

Αυγά α λα κοκ (a la cocque) (ελαφρώς ψημένα)

Τα αυγά α λα κοκ (a la cocque) ανήκουν στην κατηγορία ”αυγά βραστά” μαζί με τα μολέ και τα ντυρ.

Σερβίρονται κυρίως σε πρωινά χωρίς όμως να αποκλείουμε τα brunch.

Η συγκεκριμένη παρασκευή αυγού σερβίρεται σε ειδικό σκεύος μαζί με κουταλάκι και χωρίς να ξεφλουδίσουμε το τσόφλι παρά μόνο το πάνω μέρος.

Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συνταγής αυγά α λα κοκ (a la cocque) είναι ο κρόκος, ο οποίος είναι υδαρής.

Η συνοδεία ένος φρυγανισμένου ψωμιού θεωρείται απαραίτητη.

Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον πιπερόμυλο το αφήνουμε στον πελάτη να το προσθέσει βάζοντας, όσο αυτός επιθυμεί.

Ο ανθός αλατιού έρχεται και ολοκληρώνει τη μοναδικότητα αυτού του λιτού κατά τα άλλα πρωινού γεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Related Recipes