Τα αυγά α λα κοκ (a la cocque) ανήκουν στην κατηγορία ”αυγά βραστά” μαζί με τα μολέ και τα ντυρ.
Σερβίρονται κυρίως σε πρωινά χωρίς όμως να αποκλείουμε τα brunch.
Η συγκεκριμένη παρασκευή αυγού σερβίρεται σε ειδικό σκεύος μαζί με κουταλάκι και χωρίς να ξεφλουδίσουμε το τσόφλι παρά μόνο το πάνω μέρος.
Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συνταγής αυγά α λα κοκ (a la cocque) είναι ο κρόκος, ο οποίος είναι υδαρής.
Η συνοδεία ένος φρυγανισμένου ψωμιού θεωρείται απαραίτητη.
Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον πιπερόμυλο το αφήνουμε στον πελάτη να το προσθέσει βάζοντας, όσο αυτός επιθυμεί.
Ο ανθός αλατιού έρχεται και ολοκληρώνει τη μοναδικότητα αυτού του λιτού κατά τα άλλα πρωινού γεύματος.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Comments are closed.