Αυγά αν κοκότ (en cocotte)

Αυγά αν κοκότ (en cocotte)

Τα αυγά αν κοκότ (en cocotte) έχουν μία διακριτική γεύση. Είναι ατομικές μερίδες οι οποίες παρασκευάζονται σε πυρίμαχα σκεύη (ραμεκίν) τα οποία σεμιζάρουμε με μαλακό βούτυρο και καρυκεύουμε με αλάτι.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο ψήσιμο του αυγού. Ίσως είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της συνταγής.

Αυγά αν κοκότ (en cocotte)

Αυγά αν κοκότ (en cocotte)

Τα αυγά αν κοκότ τα ψήνουμε στο φούρνο σε μπαιν μαρί. Δηλαδή, σε ένα γαστρονόμ βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα τα ραμεκίν με τα αυγά. Προσέχουμε το νερό να είναι περίπου μέχρι την μέση του ραμεκίν. Βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο.

Στόχος μας είναι να περάσει η θερμότητα μέσα από το νερό ώστε να ψηθεί ομαλά το αυγό.

Παράγωγα των αυγών αν κοκότ δημιουργούμε με την προσθήκη υλικών μέσα στο ραμεκίν. Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον, μανιτάρια, σάλτσα ντομάτα κ.α.