Αρνί σοτέ με μείγμα 5 μπαχαρικών

Αρνί σοτέ με μείγμα 5 μπαχαρικών

Αρνί σοτέ με μείγμα 5 μπαχαρικών είναι η πρότασή μας και σας εγγυόμαστε ότι θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!!

Τι είναι το μείγμα 5 μπαχαρικών;

Είναι ένα μείγμα το οποίο αποτελείται τουλάχιστον από 5 μπαχαρικά (σε κάποιες περιπτώσεις περιέχει και περισσότερα) με τον αστεροειδή γλυκάνισο να υπερτερεί στο σύνολο και στο άρωμα. Τα υπόλοιπα βασικά μπαχαρικά είναι το γαρίφαλο, η κανέλα, το πιπέρι Σετσουάν και ο μάραθος. Στο εμπόριο πουλάνε έτοιμο μείγμα 5 μπαχαρικών. Αν όμως επιθυμείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μούλτι και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε καλά στο μούλτι τα μπαχαρικά μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα περνάμε από μία σήτα και το μείγμα των 5 μπαχαρικών είναι έτοιμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μείγμα των 5 μπαχαρικών μπορείτε να δείτε εδώ.

Πως χρησιμοποιούμε το μείγμα στο αρνί;

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με δύο τρόπους είτε πουδράροντας κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος είτε ως μαρινάρισμα του αρνιού πριν το σοτάρισμα. Προσέχουμε!! Δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε στην προσθήκη του μπαχαρικού. Είναι αρκετά έντονο και μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση του κρέατος.

Το αρνί θα το κόψουμε σε μικρά καρεδάκια και θα το σοτάρουμε. Την διαδικασία μαγειρέματος θα την ολοκληρώσουμε στο τηγάνι.

Το αρνί σοτέ με μείγμα 5 μπαχαρικών είναι ο τέλειος μεζές για τσίπουρο ή μπύρα!!

Σχετικές Συνταγές