Αρνί Ναβαρέν

Αρνί Ναβαρέν

Το αρνί ναβαρέν είναι ένα Γαλλικό στιφάδο με φρέσκα γογγύλια, καρότα και φυσικά…..κρεμμύδια.

Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευσή του.

Η πρώτη θεωρία μας λέει πως δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει τη νίκη του γαλλικού ναυτικού επί των Αιγυπτίων και των Τούρκων στον κόλπο του Ναβαρίνο το 1827.

Η άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι το όνομα του πιάτου προέρχεται από τη γαλλική λέξη “navet” που σημαίνει γογγύλι.

Στο παρελθόν το αρνί ναβαρέν παρασκευαζόταν από κομμάτια κρέατος γερασμένων προβάτων τα οποία εκτρέφονταν μόνο για το μαλλί τους. Αυτό σήμαινε ότι το κρέας ήταν σκληρό και ήθελε αρκετές ώρες μαγείρεμα έτσι ώστε να μαλακώσει και να γίνει νόστιμο.

Σήμερα είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με φτηνά υλικά το οποίο μετά το μαγείρεμά του μετατρέπεται σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

 

Αξιολόγηση Συνταγής

  • (5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές Συνταγές