Αρνί με καυκαλήθρες και μυρώνια

Αρνί με καυκαλήθρες και μυρώνια

Η σημερινή μας πρόταση είναι αρνί με καυκαλήθρες και μυρώνια!! Είναι ένα άκρως αρωματικό φαγητό καθώς περιέχει δύο χορταρικά τα οποία έχουν έντονα στοιχεία.

Ξεκινάμε επιλέγοντας πρώτα τα κομμάτια του αρνιού. Χρησιμοποιούμε μπούτι ή σπάλα το οποίο και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Όταν τα κομμάτια του κρέατος είναι μικρότερα επιταχύνεται ο χρόνος βρασμού του. Τα χορταρικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες. Όλα μας τα χορταρικά έχουν έντονα αρωματικά στοιχεία οπότε καταλαβαίνουμε ότι το φαγητό θα είναι αρκετά δυνατό σε γεύση. Σε περίπτωση που θέλετε μία πιο βατή αρωματική γεύση τότε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο χορταρικό μαζί όπως το σπανάκι ή την λαχανίδα (kale).

Στο φαγητό μας θα χρησιμοποιήσουμε μόνο αλάτι και πιπέρι. Αν επιθυμείτε και κάποιο άλλο μπαχαρικό, τότε ο γλυκάνισος και το κάρδαμο είναι μία καλή επιλογή.

Το κρασί που χρησιμοποιούμε είναι λευκό, ξηρό και το θέλουμε για να ”σβήσουμε” το φαγητό και παράλληλα να κάνουμε ρεντιξιόν.

Αφότου βράσει το φαγητό, προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αυτή είναι η απλή εκδοχή της συνταγής. Αν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυγολέμονο το οποίο θα το προσθέσουμε στο τέλος του φαγητού και θα το σερβίρουμε αμέσως.

Το αρνί με καυκαλήθρες και μυρώνια είναι μία πρόταση για μεσημεριανό γεύμα και ταιριάζει όμορφα με ένα καλό λευκό κρασί.

Σχετικές Συνταγές