Αρνί γιουβέτσι με γραβιέρα

Αρνί γιουβέτσι με γραβιέρα

Αρνί γιουβέτσι με γραβιέρα είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Θα φτιάξουμε ένα γιουβέτσι όπως ακριβώς γνωρίζουμε με τη διαφορά ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ντοματοχυμό αλλά μόνο ζωμό. Ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι λαχανικών, κοτόπουλου ή ακόμα και αρνιού αν και θα έκανε πολύ πιο βαρύ το φαγητό αν και εφόσον χρησιμοποιούσαμε ζωμό αρνιού.

Ξεκινάμε τη διαδικασία του φαγητού με το κόψιμο του αρνιού σε μικρότερα κομμάτια. Παίρνουμε σπάλα αρνίσια και την κόβουμε σε μέτριο καρέ. Το περνάμε από αλεύρι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Το αλεύρι θα θωρακίσει τα κομμάτια του αρνιού, θα δώσει γεύση και χρώμα στο φαγητό και τέλος θα πυκνώσει λίγο τη σάλτσα.

Το κριθαράκι που χρησιμοποιούμε είναι το μέτριο και το βάζουμε στο φαγητό αφότου ολοκληρωθεί το βράσιμο του αρνιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και κριθαράκι ολικής άλεσης. Το κριθαράκι ολικής άλεσης δεν ”λασπώνει” εύκολα.

Το γιουβέτσι το ολοκληρώνουμε βάζοντας 5 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το φαγητό γραβιέρα τριμμένη. Αφήνουμε να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί στο φαγητό ώστε να δώσει την υπέροχη γεύση της. Το σερβίρουμε με λεπτές φετούλες γραβιέρας από πάνω.

Το αρνί γιουβέτσι με γραβιέρα είναι μία τέλεια επιλογή για ένα μεσημεριανό γεύμα παρέα με ένα παγωμένο λευκό ξηρό κρασί.

Σχετικές Συνταγές