Αρνίσια παιδάκια σοτέ

Αρνίσια παϊδάκια σοτέ

Έχετε παϊδάκια αλλά δεν έχετε σχάρα; Κανένα πρόβλημα μπορείτε να κάνετε αρνίσια παϊδάκια σοτέ!!

Τα αρνίσια παϊδάκια σοτέ είναι μία γρήγορη λύση για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Αρχικά θα πρέπει να πείτε στον κρεοπώλη σας, να σας κόψει τα παϊδάκια λεπτά. Ο λόγος είναι, για να ψηθούν ομοιόμορφα και σχετικά γρήγορα. Τώρα αν συναντήσετε πιο χοντροκομμένα παϊδάκια σας συνιστώ να ακολουθήσετε τη μέθοδο pan frying. Με τη μέθοδο αυτή δίνουμε χρόνο στο εσωτερικό του εκάστοτε υλικού ώστε να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Βέβαια στο αρνί όπως και στο μοσχάρι ισχύουν οι βαθμοί ψησίματος οπότε μπορείτε να το ψήσετε ανάλογα με το πως το προτιμάτε εσείς.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε αρνάκι γάλακτος ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο λίπος χωρίς βέβαια να αποκλείουμε το αρνί ή ακόμα και την προβατίνα.

Αν χρησιμοποιήσετε τηγάνι αντικολλητικό μπορείτε να βάλετε λιγότερη λιπαρή ύλη ή και καθόλου.

Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε το λάδι με μία σκελίδα σκόρδου ή με κάποιο μυρωδικό ώστε να δώσει το άρωμα στο παϊδάκι. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε στο τέλος του ψησίματος μέλι και σουσάμι. Το αποτέλεσμα που θα έχετε θα είναι τελείως διαφορετικό και με μια γλυκιά γεύση. Την συνταγή με μέλι και σουσάμι μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές