Αρνίσια παϊδάκια με μέλι και σουσάμι

Αρνίσια παϊδάκια με μέλι και σουσάμι

Αρνίσια παϊδάκια με μέλι και σουσάμι, ναι υπάρχει και αυτή η εκδοχή. Η γεύση είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παραδοσιακά ξέρουμε.

Όπως καταλαβαίνουμε λόγω του μελιού το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα είναι αρκετά γλυκό. Οι σταγόνες λεμονιού έρχονται και εξισορροπούν την τελική γεύση παρόλο αυτά η γλυκάδα παραμένει.

Η μέδοδος μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε εδώ είναι το pan frying. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει πολλές ομοιότητες με το saute και χρησιμοποιείται κυρίως σε τρόφιμα που χρειάζονται αργό ψήσιμο στο τηγάνι ώστε να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους χωρίς να καούν απ’ έξω. Παρόλο που το ψήσιμο γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία οι αντιδράσεις maillard θα δημιουργηθούν.

Αφότου ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του ψησίματος προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα προσέχοντας να μην μας καραμελώσει. Ο χυμός λεμονιού θα βοηθήσει σε αυτό. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το σουσάμι και γυρίζουμε τα παϊδάκια ώστε να κολλήσει παντού.

Τα αρνίσια παϊδάκια με μέλι και σουσάμι είναι ένα πιάτο το οποίο μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα καλό εστιατόριο δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στο μενού.

Για την αγορά του κρέατος είναι προτιμότερο να επιλέξουμε αρνάκι γάλακτος. Το αρνάκι γάλακτος είναι πιο τρυφερό και θα ψηθεί πιο γρήγορα στο τηγάνι. Τα αρνίσια παϊδάκια μπορούμε να τα ψήσουμε  ακολοθούντας τους βαθμούς ψησίματος για τα κρέατα.

Σχετικές Συνταγές