Αρνίσια γλυκάδια πανέ

Αρνίσια γλυκάδια πανέ

Αρνίσια γλυκάδια πανέ σας προτείνουμε σήμερα!!

Τα γλυκάδια που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι αρνίσια, μοσχαρίσια και χοιρινά. Προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας. Ο θύμος αδένας στα νεαρά ζώα βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους. Στα ενήλικα ζώα τα γλυκάδια εξαφανίζονται και ο θύμος αδένας αντικαθίσταται από ινώδη ιστό.

Έχουν μία πλούσια γεύση, είναι τρυφερά και χυμώδη. Η γεύση τους είναι πλούσια με τρυφερή και χυμώδη υφή. Προτού τα μαγειρέψουμε καλό είναι πρώτα να τα μουλιάσουμε στο νερό (υπάρχουν πολλοί που τα μουλιάζουν και στο γάλα) και στη συνέχεια να τα μπλανσάρουμε για 2 λεπτά. Μετά το μπλανσάρισμα αφαιρούμε την εξωτερική τους μεμβράνη.

Τα σημερινά αρνίσια γλυκάδια επιλέγουμε να τα κάνουμε πανέ. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για το πανάρισμα είναι αυτή του πανέ a l’ anglaise. Θα χρειαστούμε αλεύρι, αυγό και γαλέτα και με την ίδια σειρά θα περάσουμε το κάθε υλικό ώστε να παναριστούν και στη συνέχεια να τηγανιστούν. Αφότου τα πανάρουμε μπορούμε αν θέλουμε για καλύτερο αποτέλεσμα να τα διπλοπανάρουμε.

Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία παναρίσματος τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε. Αν επιθυμείτε ένα πιο ελαφρύ μαγείρεμα, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο.

Τα αρνίσια γλυκάδια πανέ είναι ένας τέλειος μεζές και ένα πολύ καλό και διαφορετικό ορεκτικό.

Σχετικές Συνταγές