Αρνάκι με χυμό πορτοκάλι και πατάτες φοντάν

Αρνάκι με χυμό πορτοκάλι

Αρνάκι με χυμό πορτοκάλι προτείνουμε για σήμερα!! Η διαδικασία για να μαγειρέψουμε το αρνάκι είναι σχετικά εύκολη.

Για τη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε μπούτι αρνιού το οποίο και θα μαγειρέψουμε στο φούρνο. Προτού το βάλουμε στο φούρνο θα πρέπει να το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια θα πολτοποιήσουμε τα υπόλοιπα υλικά και θα τα περιχύσουμε στο αρνί. Θέλουμε να το καλύψουμε όλο ώστε να σιγοβράσει μέσα στο αρωματισμένο υγρό. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος κάνουμε αροζέ. Με τον όρο αροζέ εννοούμε τη διαδικασία όπου το υγρό στοιχείο βρέχει (ενυδατώνει) το κρέας που ψήνεται είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι.

Τα υγρά που θα προκύψουν από το μαγείρεμα του αρνιού, θα τα κάνουμε μία σάλτσα. Θα αφαιρέσουμε το επιπλέον λάδι και θα βάλουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι. Θα κάνουμε ρεντιξιόν ώστε να μειώσουμε τα υγρά και να ”δέσουμε” ελαφρώς τη σάλτσα. Σε περίπτωση που τα υγρά είναι λίγα τότε προσθέτουμε λίγη ντεμί-γκλας για να ενισχύσουμε τη σάλτσα.

Αφότου ψήσουμε το αρνίσιο μπούτι, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πατάτες φοντάν.

Το αρνάκι με χυμό πορτοκάλι και πατάτες φοντάν είναι μία πολύ καλή επιλογή για ένα εκλεπτυσμένο δείπνο. Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί με έντονα αρώματα φρούτων.

Σχετικές Συνταγές