Αρνάκι με σκιουφιχτά και μανιτάρια

Αρνάκι με σκιουφιχτά και μανιτάρια

Ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Κρήτης είναι το αρνάκι με σκιουφιχτά ζυμαρικά!! Εμείς σήμερα έχουμε ”πατήσει” πάνω στην συνταγή και με κάποιες ελαφριές τροποποιήσεις σας την παρουσιάζουμε με ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Θα χρησιμοποιήσουμε αρνάκι και θα επιλέξουμε την σπάλα του καθώς είναι πιο μαλακή και πιο ζουμερή σε σχέση με το μπούτι. Θα την κόψουμε σε μικρά κομμάτια οπότε θα βράσει και πιο γρήγορα.

Επιλέγουμε μανιτάρια πορτομπέλο τα οποία τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Στη συνταγή παρακάτω γράφουμε ότι χρησιμοποιούμε ζωμό αρνιού. Αυτό θα ενισχύσει τη γεύση του φαγητού. Επειδή ο ζωμός αρνιού είναι πολύ βαρύς σε γεύση τον αραιώνουμε με νερό.

Πως φτιάχνουμε ζωμό αρνιού;

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε ένα ζωμό αρνιού είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθούμε για όλους τους ζωμούς. Παίρνουμε τα κόκκαλα από το αρνί και τα βάζουμε σε κρύο νερό μαζί με λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι). Προσθέτουμε κόκκους πιπεριού και φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια περνάμε το ζωμό από σινουά και είναι έτοιμος προς χρήση.

Τα σκιουφιχτά μακαρόνια θα τα προσθέσουμε αφότου το αρνί θα έχει βράσει. Καθώς τα βράζουμε τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Την στάκα την προσθέτουμε στο τέλος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με το φαγητό.

Σχετικές Συνταγές