Αρνάκι εξοχικό

Αρνάκι εξοχικό

Αρνάκι εξοχικό, ένα φαγητό σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας!! Η απλότητα, οι έντονες γεύσεις και ο συνδυασμός των υλικών συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Για να φτιάξουμε αρνάκι εξοχικό επιλέγουμε είτε μπούτι είτε σπάλα. Θα το κόψουμε σε μικρά καρεδάκια και θα το μαρινάρουμε ώστε να του δώσουμε μία έξτρα γεύση. Η μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσουμε περιέχει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Θα το αφήσουμε εκεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια σε ένα τηγάνι θα το σοτάρουμε. Στο τηγάνι θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τα οποία τα κόβουμε και αυτά σε μικρά κομμάτια) αφήνοντας για το τέλος την γραβιέρα, την ντομάτα και τον μαϊντανό.

Κόβουμε λαδόκολλες σε τετράγωνο σχήμα. Χωρίζουμε τα υλικά σε μερίδες και τα βάζουμε στις λαδόκολλες. Κλείνουμε την κάθε λαδόκολλα σε σχήμα φακέλου. Προσέχουμε ώστε να μείνουν όλα τα υλικά και τα στερεά και τα υγρά, μέσα. Στη συνέχεια τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο.

Δίνουμε χρόνο στο φαγητό να ψηθεί αργά και σταθερά. Μέσα στη λαδόκολλα εκτός από το αρνί έχουμε και πατάτες. Οι πατάτες θέλουν τον χρόνο τους. Υπολογίζουμε περίπου 1 με 1 1/2 ώρα ώστε να έχουμε έτοιμο το φαγητό.

Αφότου ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε την λαδόκολλα από το πάνω μέρος της. Σερβίρουμε εξοχικό σε πιάτο μαζί με την λαδόκολλα.

Το αρνάκι εξοχικό μπορούμε να το δώσουμε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως ορεκτικό στο κέντρο του τραπεζιού.

Σχετικές Συνταγές