Αραντσίνι με κιμά

Αραντσίνι με κιμά

Επιστροφή στην Ιταλία και στα αγαπημένα μας αραντσίνι!! Αυτή τη φορά θα φτιάξουμε αραντσίνι με κιμά ενώ εδώ μπορείτε αν θέλετε να θυμηθείτε τα αραντσίνι με prosciutto cotto.

Τα αραντσίνι είναι ένα έδεσμα πολύ διαδεδομένο στη Σικελία. Το σχήμα του είναι στρογγυλό και το μέγεθός του είναι όπως το μέγεθος ενός πορτοκαλιού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενδιαφέρουσα ιστορία των αραντσίνι μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως είπαμε θα φτιάξουμε αραντσίνι με κιμά. Ξεκινάμε πρώτα με το μαγείρεμα του κιμά. Αρχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά ώστε να γίνει σπυρωτός και στη συνέχεια προσθέτουμε την μιρεπουά. Μία μιρεπουά αποτελείται από 50% κρεμμύδι, 25% καρότο και 25% σέλερι.

Ο κιμάς θα πρέπει να γίνει αρκετά κόκκινος. Μία γενναία δόση πελτέ ντομάτας και αρκετός ντοματοχυμός προστίθενται στον κιμά και σιγομαγειρεύονται για 45 λεπτά.

Το ρύζι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα νερά του. Το χρώμα του θα έχει μία κίτρινη απόχρωση η οποία οφείλεται στο σαφράν.

Ο χυλός για το κουρκούτι θα πρέπει να έχει μία ρευστή μορφή. Αν είναι πολύ πηχτός δεν θα κολλήσει πάνω στην μπάλα ρυζιού.

Το αραντσίνι με κιμά είναι μία πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό.

Related Recipes