Αποξηραμένα σύκα με μους ροκφόρ

Αποξηραμένα σύκα με μους ροκφόρ

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο κρύο ορεκτικό. Αποτελείται από αποξηραμένα σύκα με μους ροκφόρ το οποίο γαρνίρουμε με καρύδια και κρέμα βαλσάμικο.

Έχουμε επιλέξει να μαρινάρουμε τα αποξηραμένα σύκα σε κονιάκ. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι αρχικά για να μαλακώσει το σύκο και στη συνέχεια για να του δώσουμε επιπλέον γεύση. Εκτός από κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο λευκό ή κόκκινο κρασί. Αν θέλουμε μία πιο δυνατή γεύση μπορούμε να τα μαρινάρουμε σε ουίσκι.

Για την κρέμα ροκφόρ επιλέγουμε να αναμείξουμε κρέμα τυριού με ροκφόρ σε αναλογία 2 προς 1. Αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο ροκφόρ μπορείτε να το προσαρμόσετε αναλόγως.

Διαβάστε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το ροκφόρ.

Τα καρύδια ταιριάζουν απίστευτα με τα σύκα αλλά κυρίως με το ροκφόρ. Η κρέμα βαλσάμικο θα δώσει την απαραίτητη γλυκάδα στο όλο πιάτο παράλληλα με τις όξινες αντιθέσεις της.

Για το σερβίρισμα επιλέγουμε να τοποθετήσουμε τα σύκα σε μία φωλιά από τηγανιτά σπαγγέτι.

Πως μπορούμε να φτιάξουμε τηγανιτά σπαγγέτι;

Τα σπαγγέτι μπορούν να τηγανιστούν είτε σε ξερή μορφή είτε σε βρασμένη. Λόγω του ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μία φωλιά, επιλέγουμε πρώτα να τα βράσουμε. Αφότου τα βράσουμε τα παγώνουμε και στη συνέχεια τα στεγνώνουμε με ένα απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα σπαγγέτι.

Τα αποξηραμένα σύκα με μους ροκφόρ θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!!

Σχετικές Συνταγές