Αντάνα Κεμπάπ με χειροποίητες πίτες

Αντάνα Κεμπάπ με χειροποίητες πίτες

Σήμερα θα σας δείξουμε πως φτιάχνουμε Αντάνα κεμπάπ!!

Αρχικά ποια είναι η διαφορά του από το κλασικό κεμπάπ; Το αντάνα κεμπάπ είναι πικάντικο σε σχέση με το κλασικό κεμπάπ. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε καυτερό κόκκινο πιπέρι.

Ο κιμάς που χρησιμοποιούμε αποτελείται από μοσχάρι και από αρνί. Εδώ βέβαια μπορείτε, ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις να αλλάξετε τις αναλογίες των κιμάδων ή ακόμα και τους κιμάδες. Για παράδειγμα, αν δεν σας αρέσει το αρνί ή σας είναι πολύ έντονη η γεύση του, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χοιρινό κιμά. Το αρνί και το χοιρινό δίνουν γεύση και λιπαρότητα στο μείγμα μας. Εννοείται πως στις μουσουλμανικές χώρες που δεν τρώνε χοιρινό επικράτησε το αρνί ή ακόμα και το ζιγούρι.

Σημαντική λεπτομέρεια για να έχουμε ένα πετυχημένο Αντάνα κεμπάπ είναι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα ώστε να είναι μαλακό μετά το ψήσιμο. Για να το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε υγρασία (νερό) στο μείγμα μας καθώς το ζυμώνουμε. Μία ακόμα λεπττομέρεια είναι οι χαρακτηριστικές λακκούβες που γίνονται με τα δάχτυλά μας καθώς το πλάθουμε πάνω στη μεταλλική σούβλα.

Για να το σερβίρουμε επιλέγουμε να το συνοδεύσουμε με κρεμμύδι εμινσέ, ντομάτα κομμένη κονκασέ και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαζί με τις γαρνιτούρες οι χειροποίητες πίτες θα ολοκληρώσουν αυτό το εξαίσιο πιάτο. Για να δείτε την συνταγή για χειροποίητες πίτες πατήστε εδώ.

Σχετικές Συνταγές